Sep 022018
 

Huawei julkisti tällä viikolla IFA-messuilla uuden mielenkiintoisen Kirin 980 -järjestelmäpiirinsä. Samalla Huawei kertoi ensimmäisenä Kirin 980:llä varustettujen Mate-sarjan älypuhelinten julkistuksen tapahtuvan 16. lokakuuta Lontoossa.

Huaweilta odotetaan kahta uutuutta huippuluokkaan, Mate 20 ja Mate 20 Pro. Näistä toistaiseksi enemmän on vuotoja nähty tiettävästi edullisemmasta ja pienemmällä näytöllä varustetusta Mate 20:stä. Sen pitäisi sisältää 6,3 tuuman AMOLED-näyttö, kun Mate 20 Prossa näytön koon pitäisi yltää jopa 6,9 tuumaan. Mallien muista mahdollisista eroista ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Tiettävästi Huawei esitteli tulevia Mate 20 ja Mate 20 Pro -älypuhelimiaan IFA-messuilla jo suljettujen ovien takana muun muassa jälleenmyyjäkumppaneilleen. Myös julkisesti puhelimesta nähtiin kuitenkin vilahdus, kertovat espanjalaisen Teknofilo-sivuston julkaisemat kuvat. Ilmeisesti Huawein työntekijä kantoi puhelinta kädessään messuilla hieman liian huolimattomasti. Näin paljastuivat puhelimeen taakse odotettavat kolme takakameraa, jotka LED-kuvausvalon kanssa muodostavat aiemmin ilmi käyneellä tavalla neliömäisen muodon.

Toistaiseksi ei ole täyttä varmuutta siitä, onko kuvassa alla Mate 20 vai Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 -sarjan älypuhelin paljastui IFA-messuilla suojakuoren sisällä ilmeisesti Huawein työntekijän kädessä.

Huawei Mate 20 -sarjan älypuhelin paljastui IFA-messuilla suojakuoren sisällä ilmeisesti Huawein työntekijän kädessä.

Teknofilo-sivuston julkaisemissa kuvissa, joita on julkaistu yltä löytyvän jatkoksi useampia, kummastusta on herättänyt muun muassa aukon puuttuminen taakse odotetulle sormenjälkilukijalle. Tästä ei kuitenkaan kannata ehkä vetää vielä sen pidemmälle meneviä johtopäätöksiä, sillä suojakuori voi tarkoituksellisestikin peittää lukijan. Lisäksi pohjaan on odotettu toista laitteen stereokaiuttimista, mutta kuvissa ei pohjassa aukkoja kaiuttimelle näyttäisi olevan.

Mate 20 -huippupuhelimiin odotettava kolmikameramoduuli nähtiin myös osana Huawein IFA-messuosastolla esillä olevaa Kirin 980 -kehitysalustaa. Sittemmin kolmesta takamerasta yksi on nyt teipattu piiloon, kuten alta löytyvät twiitit kertovat.

Huawei Mate 20 mallinnetussa kuvassa.

Tietoa juuri Mate 20:stä on paljastunut jo aiemmin laajasti xda-developers-sivuston kautta. Puhelimeen pitäisi olla luvassa edellä ilmi käyneen lisäksi pienikokoinen lovi näytön yläreunaan vain etukameralle, 4 200 milliampeeritunnin akku sekä tuki langattomalle lataukselle. Huhujen mukaan pikalatauksen teho voi yltää jopa 40 wattiin ja langattoman latauksen 20 wattiin. Myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on mukana USB-C-liitännän ohella. RAM-käyttömuistia pitäisi olla tarjolla vähintään 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia todennäköisesti vähintään 128 gigatavua.

Käyttöjärjestelmäversioksi Mate 20 -huippupuhelimet tulevat saamaan suoraan Android 9 Pien varustettuna Huawein lauantaina esittelemällä EMUI 9 -ohjelmistolla.

Huawei Mate 20 -puhelin bongattiin IFA-messuilta kuoreen kätkettynä – eivätkä vihjeet tulevasta jääneet siihen
Lähde: Mobiili.fi