Aug 312018
 

Huawei logo Mobile is the Future.

Huawei on määrätty maksamaan 10,5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin, eli runsaan 9 miljoonan euron, korvaukset 4G-yhteyksiin liittyvästä patenttiloukkauksesta. Asiasta uutisoi immateriaalioikeuksiin keskittyvä WIPR-sivusto.

Yhdysvaltain oikeustuomioistuimen päätöksen mukaan Huawei on velvoitettu maksamaan 10,5 miljoonan korvaukset PanOptis-nimiselle yritykselle, jonka omistamia patentteja se on loukannut. Oikeusasiakirjojen mukaan PanOptis keskusteli Huawein kanssa patenttien käytöstä useaan otteeseen vuosien 2014 ja 2016 välillä, mutta käyttöoikeuden myyntitarjouksista huolimatta sopimukseen ei päästy. Sen sijaan Huawei päätti jatkaa omin lupineen.

Huawei loukkasi yhteensä viittä essentiaalipatenttia, joiden suojaamaa teknologiaa tarvitaan 4G-laitteiston, kuten älypuhelinten, valmistamiseen. PanOptis lisensoi omistamiaan immateriaalioikeuksia eteenpäin älypuhelinten valmistajille, mutta kyseisessä tapauksessa oikeus katsoi Huawein loukanneen patentteja, sillä sopimusta osapuolten välille ei syntynyt. Oikeusjuttu pantiin vireille vuonna 2017, ja nyt se on saatu päätökseen.

Tapaukseen liittyvää patentoitua teknologiaa käytettiin useissa Huawein älypuhelimissa, esimerkiksi Nexus 6P:ssa, Mate 9:ssä ja suositussa P8 Lite -mallissa.

Huawei loukkasi 4G-patentteja – oikeus määräsi yli 10 miljoonan dollarin korvaukset
Lähde: Mobiili.fi