May 252018
 

Brittiläinen Formula 1 -talli McLaren ja taiwanilainen HTC alkavat tekemään yhteistyötä. Yhtiöiden sopimuksen mukaan HTC on Formula 1 -tallin virallinen kumppani virtuaalitodellisuustuotteiden saralla ja luvassa on uudenlaisia pelikokemuksia VR-maailmassa ja elektronisessa urheilussa. Asiasta uutisoi AndroidAuthority.

Kyseessä on monivuotinen sopimus, jonka tarkkaa kestoa tai muita tarkkoja tietoja ei tiedetä. Tavoitteena on kuitenkin hyödyntää virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta todennäköisesti Formula-peleissä. HTC:n Vive-virtuaalilasit saavat myös McLaren-teemaisen version. McLaren aikoo myös hyödyntää Vive Pro -virtuaalilaseja elektornisessa urheilussa. Kyseessä on McLarenin mukaan maailman ensimmäinen esports-tapahtuma, joka on intergroitu oikeaan urheiluun. I

McLaren on jo aiemmin osallistunut elektroniseen urheiluun. Viime vuonna F1-talli järjesti World´s Fastest Gamer -tapahtuman. Sen voittaja sai työpaikan McLarenilla simulaattorikuskina.

Vaikka tarkkaa tietoa tulevista virtuaalitodellisuuskokemuksista  ei ole, voitaneen yhteistyön tulokseksi odottaa, että F1-pelejä voi pelata Vive-virtuaalilaseilla tai esimerkiksi nähdä F1-kisoja VR-laseilla McLarenin autosta. Kisojen näyttämisessä voi kuitenkin olla ongelmia, sillä niiden lähetysoikeudet omistaa Liberty Media.

HTC yhteistyöhön McLarenin kanssa – luvassa uusia VR-kokemuksia
Lähde: Mobiili.fi