Jun 272016
 
HP Elite x3 ja Lap Dock.

HP Elite x3 ja Lap Dock.

HP Elite x3 on syksyllä Suomeen saapuva tehokas Windows 10 Mobile -puhelin, jonka yksi erikoisista oheislaitteista on Lap Dock -niminen ”läppäri”. Windows 10 Mobilen Continuum-toimintoa hyödyntävä laite tekee älypuhelimesta kannettavan tietokoneen joko langattomalla tai langallisella yhteydellä. Iloinen uutinen on, että HP:n Lap Dock toimii myös ainakin Microsoftin Lumia 950 XL -puhelimen kanssa.

HP Lap Dock sisältää 12,5-tuumaisen Full HD -näytön, kaiuttimet, taustavalaistun näppäimistön ja ohjauslevyn sekä akun, mutta kaikki sisältö siihen tulee Continuum-toiminnon avulla puhelimelta. All About Windows Phone -sivusto pääsi tutustumaan Lap Dockin prototyyppimalliin ja testasi sen käyttöä myös Lumia 950 XL:n kanssa. Microsoftin Continuum-toiminnon ansiosta laitteet toimivat sivuston mukaan saumattomasti yhteen niin langattomasti kuin USB Type C -liitännänkin kautta.

HP Elite x3 saapuu suurimmilla markkina-alueilla kauppoihin heinä- ja elokuun aikana. AAWP:n mukaan Lap Dockin myynti alkaa aikaisintaan kuukautta myöhemmin. Suomeen puhelinta voidaan HP:n mukaan odottaa syyskuun loppupuolella, joten nähtäväksi jää, saapuuko Lap Dock samaan aikaan myyntiin.

HP:n erikoinen Continuum-laite tekee myös Lumia 950 XL:stä läppärin
Lähde: Mobiili.fi