Dec 082018
 
HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on kiistänyt tiukasti, että yhtiö viivyttelisi Nokia-älypuhelinten päivitysten julkaisussa uusien mallien myynnin vauhdittamiseksi.

”Emme tietenkään ikinä tekisi tällaista. Jokainen järjestelmäpiiriperhe ja jokainen tuote sen sisällä vaatii erillistä työtä. Meillä on äärimmäinen keskittyminen tähän ja julkaisemme päivityksiä niin nopeasti kuin mahdollista. Jälleen pahoittelut marraskuulta lipsumisesta mutta lisää uutisia tulossa pian”, kommentoi Sarvikas Twitterissä.

HMD Global lupasi aiemmin julkaista Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversion Nokia 8 ja Nokia 8 Sirocco -älypuhelimille marraskuun aikana, mutta aikataulu ei lopulta pitänyt.

Nokia-älypuhelimista Nokia 7.1, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 ja Nokia 6.1 Plus ovat jo saaneet Pie-päivityksen.

Puheet päivitysten viivästyttämisestä aloitti venäläistaustainen Nokia anew, myös Twitterissä aiemmin tällä viikolla. Nokia anew’n mukaan päivitykset Nokia 5:lle, Nokia 6:lle ja Nokia 8:lle olisivat jo valmiita, mutta niiden julkaisua olisi siirretty eteenpäin uuden, tällä viikolla julkistetun ja suoraan Android 9 Piella varustetun Nokia 8.1:n myynnin vauhdittamiseksi.

Nokia-puhelinten Android 9 Pie -päivitysten aiemmin ilmoitettu aikataulu.

Nokia-puhelinten Android 9 Pie -päivitysten aiemmin ilmoitettu aikataulu.

Sinällään tässä huhussa ei ole paljoa järkeä, minkä takia emme sitä alun perin edes huomioineet. Android-versiopäivitysten viivästyttämisen perusteella saavutettava hyöty uuden älypuhelinmallin, joka ei edes ole vielä laajasti saatavilla, myyntiin olisi parhaimmillaankin täysin marginaalinen.

Jos Nokia anew’n puheissa on mitään perää, voisi perusta olla esimerkiksi Nokia 8.1:n ohjelmiston kehitystyön priorisoinnissa ohi vanhojen mallien päivitysten. Tässä ei kuitenkaan olisi mitään ihmeellistä, vaan kaikki valmistajat todennäköisesti toimivat samoin.

Nokia anew -tili on viime aikoina muutenkin kritisoinut syystä tai toisesta voimakkaasti Juho Sarvikkaan toimintaa HMD Globalilla. Muun muassa vastuun Nokia 9 PureView’n julkaisun siirtymisestä ensi vuodelle Nokia anew on vierittänyt täysin Sarvikkaan harteille, vaikka kyseessä voi olla myös täysin oikea ja järkevä päätös, mikäli Nokia 9 PureView ei vain ole ollut vielä valmis markkinoille – erityisesti sen uuden viisikamerajärjestelmän monimutkaisuuden takia.

HMD Global kiistää jyrkästi epämääräisen huhun Nokia-älypuhelinten päivitysten viivästyttämisestä uusien mallien myynnin vauhdittamiseksi
Lähde: Mobiili.fi