Sep 282017
 

GoPro on julkistanut uuden sukupolven action-kameransa Hero6:n, joka tulee myyntiin heti. Lisäksi se tuo marraskuussa myyntiin myös jo aiemmin ensiesitellyn Fusion 360 -kameran.

Uuden Hero6 Blackin hinta Suomeen tilattaessa on 569,99 euroa GoPron omassa verkkokaupassa. Eurohinnasta ei ole vielä tietoa. Se sisältää uuden GoPron itse suunnitteleman piirin, jonka pitäisi parantaa kameran kuvanlaatua ja suorituskykyä.

GoPro Hero6 Black.

GoPro Hero6 Black.

GoPro Hero6 Black pystyy videokuvaukseen 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella, 2.7K-tarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella ja 1080p HD -tarkkuudella 240 kuvan sekuntinopeudella. Koskettamalla voi yksinkertaisesti zoomata videota haluamaansa kohtaan. Still-kuvat onnistuvat yhä 12 megapikselin tarkkuudella. Materiaali siirtyy kamerasta kolminkertaisesti aiempaa nopeammalla Wi-Fi-yhteydellä.

Uutta Hero6 Blackissa on parannettu sisäänrakennettu vakautus, jota kuvailtiin jopa gimbal-tasoiseksi.

GoPron jo kesällä ensiesittelemä Fusion 360 -kamera puolestaan tulee myyntiin marraskuussa 749,99 euron hintaan. Sen voi kuitenkin jo nyt ennakkotilata. Nimensä mukaisesti Fusion on tehty 360 asteen kuvaukseen. Siinä on kaksi kameralinssiä. 5.2K-tarkkuudella kuvaus onnistuu 30 kuvan sekuntinopeudella ja 3K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Still-kuvat ovat tarkkuudeltaan 18 megapikseliä.

Fusion 360 on vedenkestävä 5 metrin syvyyteen asti.

GoPro Fusion 360.

GoPro Fusion 360.

360-kameransa oheen GoPro on kehittänyt mielenkiintoisia ominaisuuksia sovelluksiinsa älypuhelimissa. Esimerkiksi 360-kameran tallentamasta videokuvasta voi Overcapture-toiminnolla luoda perinteisiä videoita valitsemalla videon suunta laajemmasta materiaalista vain liikuttamalla puhelinta, jossa videota katsotaan.

Lisäksi Fusion 360:n kanssa tarjolla on useita muitakin erilaisia kuvaustiloja, jotka tavalla tai muuntavat näkymää tavallisesta.

GoPron drone-lennokki Karma on myös saanut ohjelmistopäivityksen myötä uusia kohteen seurantakykyjä.

GoProlta uusi Hero6 Black -action-kamera – Fusion 360 -kamera tulee marraskuussa
Lähde: Mobiili.fi