Oct 212017
 
Project Loon -pallo nostaa mobiilitukiaseman taivaalle.

Project Loon -pallo nostaa mobiilitukiaseman taivaalle.

Googlen sisaryhtiönä Alphabet-emoyhtiön alla toimiva Project Loon on tuonut mobiiliverkkoyhteydet takaisin käyttöön ilmapalloilla kannattelemillaan tukiasemilla Puerto Ricoon, jonka infrastruktuuri kärsi merkittäviä vaurioita noin kuukausi sitten hurrikaani Marian takia.

Google X -yksikössä alkunsa saanut projekti on kehittänyt ilmapallolla taivaalle nousevia tukiasema-ratkaisuja jo pitkään. Tämänkaltainen ratkaisu mobiiliverkkoyhteyksien luomiseen voi olla tarpeen esimerkiksi juuri luonnonkatastrofien jälkeen, jolloin verkko saadaan nopeammin uudestaan toimintaan, koska merkittäviä rakennustöitä ei tarvita.

Project Loon on tehnyt Puerto Ricon projektissa yhteistyötä yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Lisäksi myös Apple on osallistunut projektiin ja aktivoinut iPhoneista käyttöön pallojen käyttämän 4G LTE -mobiiliverkkotaajuuden numero 8.

AT&T:n mukaan se on saanut palautettua yhteydet toistaiseksi toimintaan 60 prosentille Puerto Ricon väestöstä.

Yksi Project Loon -pallo voi tuoda yhteydet jopa 5 000 neliökilometrin alueelle, ja Puerto Ricossa tavoitteena on koko saaren kattaminen.

Googlen sisaryhtiön ilmapallot tuovat mobiiliverkkoyhteyden takaisin käyttöön Puerto Ricossa – hurrikaani tuhosi tavanomaisen infrastruktuurin
Lähde: Mobiili.fi