Aug 272018
 


Googlen Gboard-näppäimistösovellus on jälleen tarjoamassa käyttäjilleen uuden tavan ilmaista itseään. Omakuvan perusteella luotavista Mini-hymiöpaketeista kertoo Engadget-sivusto.

Googlen mukaan sovellus osaa luoda Mini-tarroiksi nimitettyjä emojeita suoraan selfie-kuvasta. Prosessissa hyödynnetään muun muassa koneoppimista, joka ottaa huomioon esimerkiksi kohdehenkilön pigmentin, hiustenvärin ja -tyylin, silmien värin sekä vaikkapa kulmakarvojen muodon. Mini-tarrojen paketti sisältää yhteensä 100 omakuvan perusteella luotua emoji-kuvaketta, jotka perinteisesti esittävät muun muassa erilaisia tunnetiloja.

Mini-emojeita luodaan omakuvan perusteella.

Mini-tarraemojit toimivat esimerkiksi Snapchatin Bitmoji-kuvakkeista tutuksi tulleella tavalla. Valmiita hymiöitä voi tietenkin jakaa kavereiden kanssa ja käyttää niitä keskusteluissa eri sovelluksilla kommunikoitaessa.

Mini-tarrat ovat olleet betatestivaiheessa jo jonkin aikaa, mutta nyt ne ovat tulossa laajempaankin jakoon, Google kun on Engadgetin tietojen mukaan julkaisemassa uuden tarrapaketin päivityksenä seuraavien vuorokausien kuluessa. Tarroja luodakseen ja käyttääkseen on ensin päivitettävä Gboard-sovellus omassa sovelluskaupassa.

Googlen Gboard-näppäimistö päivittyy – nyt voit luoda hymiöitä omakuvistasi
Lähde: Mobiili.fi