Dec 132018
 

 

 

Google on lupaustensa mukaisesti tuonut uusia ominaisuuksia digitaalista hyvinvointia edistävään Family Link -palveluun. Jatkossa vanhemmat voivat esimerkiksi rajoittaa lastensa rahankäyttöä pelinsisäisissä ostoissa.

Päivityksen myötä vanhemmat voivat asettaa lastensa Chrome OS -läppäreille päivittäisen käyttöajan, jonka täyttymisen jälkeen laitteen käyttö estetään. Nukkumaanmenoajan asettaminen puolestaan sulkee laitteen automaattisesti kertoen samalla lapselle, milloin käyttö on jälleen mahdollista.

Lukituksen ohittaminen on lisäksi mahdollista etänä, suoraan Family Link -älypuhelinsovelluksen kautta. Näin ollen vanhempi voi tarvittaessa antaa lapselle tietokoneen käyttöoikeuden, vaikka ei fyysisesti olisikaan paikalla.

Käyttörajoitus ilmoittaa lapselle, kun päivittäinen käyttöaika on täynnä.

Family Linkin avulla on jo tähän asti voinut estää tietyt verkkosivut lapsilta, ja jatkossa sama onnistuu myös Play-kaupan osalta. Vanhemmat voivat asettaa tietyn kategorian tai yksittäisen sovelluksen niin sanotulle mustalle listalle, jolloin lapset eivät omin päin pääse sitä lataamaan. Lisäksi lastensa pelinsisäisiä ostoja voi jatkossa seurata ja tarvittaessa estää ne kokonaan.

Googlen Family Link -palvelun uudet ominaisuudet on nyt julkaistu, ja ne saa käyttöönsä sovelluksen päivittämällä.

Lisätietoja Family Linkistä, sen uusista ominaisuuksista sekä käyttöönotosta on saatavilla Googlen suomenkielisillä verkkosivuilla.

Googlen Family Link päivittyi – uusia toimintoja digitaaliseen hyvinvointiin
Lähde: Mobiili.fi