May 182017
 

Googlen Pixel ja Daydream View.

Googlen Androidiin leipoma Daydream-virtuaalitodellisuusalusta on saamassa myöhemmin tänä vuonna ensimmäisen ison päivityksensä. Daydream 2.0 kantaa työnimeä Daydream Euphrates, ja sen tarkoituksena on parantaa järjestelmän käytettävyyttä. Uudistusten myötä VR-lasien käyttöön tulee aiempaa vähemmän katkoja esimerkiksi ilmoitusten tai asetusten muokkaamisen vuoksi, ja Chromen käyttökin onnistuu VR-lasien kanssa.

Uudistuksiin kuuluvat muun muassa kaksiulotteisina tauluina virtuaalinäkymään ilmestyvät ilmoitukset ja pika-asetukset. Sovellusten välillä voi myös liikkua virtuaaliympäristöstä poistumatta. Lisäksi käyttäjälle tulee mahdollisuus tallentaa kuvakaappauksia ja videota tai heijastaa lasien näkymä Chromecastillä televisioon, jolloin ympärillä olevat näkevät, mitä virtuaalimaailmassa tapahtuu.

Chrome-selain saapuu Daydreamille niin, että käyttäjä voi selata kaikkea internetsisältöä lasien ja Daydream-ohjaimen avulla. Jo aiemmin on Chromella ja Daydream-laseilla voinut katsoa WebVR-materiaalia, mutta päivityksen myötä onnistuu myös muu verkkoselailu lasien avulla. Chromen Daydream-versio tukee myös esimerkiksi tallennettuja kirjanmerkkejä ja muita henkilökohtaisia sisältöjä samaan tapaan kuin Chromen tavallinen mobiiliversiokin.

Chromeen on tulossa myös lisätyn todellisuuden ratkaisuja Tangoa tukeviin puhelimiin. Käyttäjä voi esimerkiksi web-sovelluksen kautta sommitella huonekaluja asuntoonsa lataamatta sitä varten erillistä täyttä sovellusta.

Googlen Daydream saamassa ison päivityksen – helpompaa VR-käyttöä
Lähde: Mobiili.fi