Jun 212018
 

Uudistetun Google Tili -osion myötä omien tietojen tarkasteleminen on helppoa.

Google uudista Tili-osiotaan. Jatkossa omaa Google-tiliä on helpompi tarkkailla ja tietoturva-asioihin Google on tuonut lisää läpinäkyvyyttä. Google toi hieman yli kolme vuotta sitten kaikki yksityisyys- ja tietoturva-asetuksen samaan paikkaan Tili-osiossa. Kyseisessä osiossa vierailee Googlen mukaan yli 20 miljoonaa käyttäjää päivittäin ja yli miljardi käyttäjää on tarkastellut omia tietoja sieltä vähintään kerran. Uudistuksista Google kertoo blogissaan.

Uudistetussa Google Tili -osiossa on aiempaa helpompi tarkastella omia tietoja ja säätää esimerkiksi tietoturva-asetuksia. Tili-osion kautta voi esimerkiksi nopeasti poistaa oman Google Tilin tiedot vanhoista laitteista, joita ei enää käytä. Sen kautta saa myös nopeasti selville, mitä tietoja muut ihmiset näkevät itsestä.

Google Tili -osiosta löytää käytännössä kaikki tiedot, jotka on antanut Googlelle. Niitä ovat esimerkiksi henkilökohtaiset tiedot, omat laitteet, joihin on kirjautunut Google-tilillä, maksukorttien tiedot sekä muut maksuvat ja eri palveluissa tehdyt ostot. Tarvittaessa Google muistuttaa mahdollisista tietoturvariskeistä.

Tuki-osiossa käyttäjiä auttavat muun muassa yhteisön asiantuntija.

Jatkossa ongelmatilanteissa käyttäjä voi vierailla Tuki-osiossa, jossa on vinkkejä ja muiden ihmisten kysymyksiä sekä vastauksia yleisesti askarruttaneisiin asioihin. Uudistuksen myötä Help Center -tukiosiossa voi hakea haluamiaan asioita.

Uudistettu Google Tili -osio on saatavilla heti Android-laitteilla ja se saapuu myöhemmin tänä vuonna myös iOS:lle ja internet-selaimille.

Google saattaa myös huomauttaa käyttäjää mahdollisista tietoturvariskeistä.

Google uudistaa Tili-osiota helppokäyttöisemmäksi – muistuttaa mahdollisista tietoturvariskeistä
Lähde: Mobiili.fi