Sep 052018
 

Google suosittelee Android Enterprise Recommended -ohjelman kautta yhtiön näkemyksien mukaan parhaita yrityspuhelimia.

Googlen Android Enterprise Recommended -ohjelman suositeltujen älypuhelinten valikoima on päivittymässä kestävillä laitteilla, kertoo yhtiö blogissaan. Kovien päivitysvaateiden lisäksi vankkatekoisilta puhelimilta vaaditaan myös muun muassa suojausta vedeltä ja pölyltä.

Google alkoi aiemmin tänä vuonna suositella erityisesti yrityskäyttöön sopivia puhelimia, ja nyt suositusmallien listalle on otettu uusi kategoria kestäville älypuhelimille. Pääosin tekniset vaatimukset ovat pitkälti samankaltaiset kuin muitakin puhelimia koskevat, mutta kestäviltä puhelimilta vaaditaan lisäksi suojausta vedeltä ja pölyltä IP64-standardin mukaisesti sekä pudotuksenkestävyyttä.

Lisäksi kestäviltä puhelimilta, kuten muiltakin Googlen suosittelemilta malleilta, vaaditaan muun muassa vähintään Android 7.0 -ohjelmistoa, vähintään viiden vuoden ajan jatkuvaa tietosuojapäivitystukea, Androidin tietoturvapäivitysten tarjoamista 90 päivän sisällä Googlen julkaisusta sekä tukea vähintään yhdelle suurelle käyttöjärjestelmäpäivitykselle. Muita vaateita ovat puolestaan kahden gigatavun RAM-muisti ja 16 gigatavun tallennusmuisti.

Googlen vaatimukset yrityskäyttöön suositelluilta älypuhelimilta kokonaisuudessaan.

Toistaiseksi Googlen suositeltujen puhelinten listalle kuuluvat seuraavat vankkatekoiset, muun muassa rakennustyömaille ja telakoille soveltuvat älypuhelimet:

  • Zebra TC20, TC 25, TC51, TC56, TC70X and TC75X
  • Honeywell Dolphin CT40, Dolphin CT60 and Dolphin CN80
  • Sonim XP8
  • Point Mobile PM45
  • Datalogic Memor 10

Googlen mukaan toistaiseksi suppeaa suositusvalikoimaa päivitetään lähikuukausina, ja listalle voidaan jatkossa odottaa älypuhelimia muun muassa Panasonicilta. Lisätietoja Googlen uudesta suosituskategoriasta on saatavilla yhtiön verkkosivuilta.

Google suosittelee nyt yrityskäyttöön myös kestäviä laitteita
Lähde: Mobiili.fi