Oct 182018
 

Google Maps logo

Google Mapsiin on lisätty kätevä uudistus, jonka avulla oman sijaintinsa voi monipuolisemmin jakaa tuttujen kanssa. Asiasta kerrotaan Googlen blogissa.

Google Maps pyrkii helpottamaan esimerkiksi tapaamisten suunnittelua mahdollistamalla oman matkan jakamisen kavereiden kanssa. Käytännössä oman määränpäänsä sekä sijaintinsa voi halutessaan jakaa tuttaville, jotka voivat sitten seurata matkan etenemistä omilla älypuhelimillaan. Matkaa seuraavat saavat lisäksi tietoonsa sijaintiaan jakavan henkilön akun varauksen.

Kaverit näkevät älypuhelimillaan reitin, päämäärän sekä reissun reaaliaikaisen etenemisen.

Uudistettu ja paranneltu oman sijainnin jakaminen tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia, joten matkansa voi helposti jakaa esimerkiksi Facebookin Messengerin tai WhatsAppin kautta. Sovellus osaa lisäksi ilmoittaa arvioidun saapumisajan, joten yhteisiä tapaamisia on näin ollen helpompi suunnitella.

Google on päivittänyt karttasovellustaan viime aikoina ahkerasti, ja lokakuun alussa Mapsiin lisättiin jo muutama näppärä uudistus. Paranneltu oman sijainnin jakaminen on nyt saatavilla Androidille ja myös iOS-julkaisu on suunnitteilla.

Google Mapsiin kätevä uudistus – kertoo matkasi etenemisestä reaaliajassa kavereille
Lähde: Mobiili.fi