Feb 072018
 

Nvidia Shield oli Androidiin pohjautuva pelikonsoli.

Google on kehittämässä omaa pelipalveluaan koodinimellä Yeti, kertoo The Information. Tällä hetkellä Googlea ei juuri näy pelibisneksessä mobiilipelien ja YouTuben pelistriimien lisäksi, mutta asiaan on mahdollisesti tulossa muutos. Asiasta uutisoi muun muassa 9to5Google. 

Yeti olisi Googlen pilvipalveluun pohjautuva pelipalvelu, jonka saisi käyttöönsä kuukausimaksulla. Käyttäjät voisivat striimata pelejä konsoliinsa, jossa itsessään ei olisi pelejä tai tehokkaita suorittimia. Konsolipakettiin kuuluisi luonnollisesti myös peliohjain.

Raportin mukaan Googlen Yeti-projekti olisi jo kaksi vuotta vanha ja se on kohdannut useita käänteitä. Yhden suunnitelman mukaan Yeti-pelipalvelu olisi voinut toimia Chromecast-mediatoistimen kautta. Googlella suunniteltiin myös Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa pelikonsolia, mutta se idea on jo hylätty.

The Information muistuttaa, että peliteollisuuden arvo on tällä hetkellä jopa 109 miljardia dollaria, joten ei ole yllättävää, että Google haluaa päästä mukaan tähän. Vielä on epävarmaa, milloin Yeti näkee päivänvalon, mutta Google keskustelee tällä hetkellä huippuluokan pelikehittäjien kanssa.

Google kehittää pelipalvelua – kilpailee konsolien kanssa?
Lähde: Mobiili.fi