Oct 012018
 

Google on hiljattain esitellyt uuden Project Stream -työnimikkeellä tunnetun pelipalvelunsa. Tavoitteena on tarjota hittipelejä pelattavaksi suoraan Chrome-selaimen kautta, suoratoistopalveluista tutulla periaatteella.

Google aikoo vastaisuudessa tarjota myös pelejä ikään kuin suoratoistopalvelun lailla suoraan Chrome-selaimen kautta pelattavaksi. Ensimmäisenä palvelun testaaminen aloitetaan hittipeli Assassin’s Creed Odysseylla, joka julkaistaan pienelle porukalle pelattavaksi tulevana perjantaina, eli 5. lokakuuta. Testiryhmä valitaan kuitenkin Yhdysvalloista, joten suomalaisia ei mukaan kelpuuteta.

Googlen mukaan Project Streamissa on kyseessä lähinnä kokeilu, jolla ”suoratoistopelaamisen” ongelmia pyritään selvittämään. Eräs toistaiseksi varsin suurista ongelmista liittyy viiveeseen, jota pitäisi saada tuntuvasti madallettua. Esimerkiksi elokuvissa ja musiikissa muutaman sekunnin latausaika on vielä siedettävä, mutta peleissä vastaava ymmärrettävästi pilaisi pelikokemuksen täysin. Valmiin palvelun pitäisi kyetä toimimaan tasaisella 60 ruudun sekuntivauhdilla ja 1080p-tarkkuudella, jotta pelaaminen olisi sujuvaa.

Project Streamia kokeillaan aluksi tammikuun puolenvälin tienoille, ja mukaan valittavilta vaaditaan muun muassa nopeaa Internet-yhteyttä ja Chrome-selaimen päivittämistä tuoreimpaan julkaisuun, joka on tällä hetkellä Chrome 69.

Lisätietoja Project Streamista on saatavilla Googlen verkkosivuilla. Alla olevalla videolla Assassin’s Creed Odyssey pyörii sujuvasti Project Streamin kautta.

Google esitteli uuden Chrome-pelipalvelun – hittipeli saataville verkon yli
Lähde: Mobiili.fi