Jan 242018
 
Vasemmalla Fitbit Ionic ja rinnalla kolme Pebbleä.

Vasemmalla Fitbit Ionic ja rinnalla kolme Pebbleä.

Fitbit on kertonut lopettavansa Pebble-älykellojen tuen 30. kesäkuuta 2018. Tuon päivän jälkeen osa Pebble-kellojen ominaisuuksista ei enää toimi.

Fitbit hankki loppuvuodesta 2016 osan Pebble-yrityksen omaisuuseristä, liittyen pääasiassa ohjelmistoihin, sekä rekrytoi palkkalistoilleen entisiä Pebblen työntekijöitä. Samassa yhteydessä Fitbit lupautui tarjoamaan ohjelmistotukea Pebble-kelloille.

30. kesäkuuta 2018 jälkeen Pebble-kelloilla toimivasta lakkaavat sovelluskauppa, äänentunnistusta vaativat toiminnot, tekstiviesti- ja sähköpostivastaukset, aikajananäkymään liitetyt sovellusten toiminnot sekä muista palveluista Pebble-keskustelupalsta ja CloudPebble-kehitystyökalu. Muuten kello ja sen toiminnot pysyvät vielä käytettävissä.

Lisäksi Fitbit ei tule enää päivittämään Pebblen Android- tai iOS-sovelluksia. Tulevat käyttöjärjestelmäpäivitykset voivat näin tulevaisuudessa rikkoa sovellukset pysyvästi, kun korjauksia ei enää ole luvassa.

Fitbit on sittemmin Pebblen ostamisen jälkeen tuonut markkinoille oman Fitbit Ionic -älykellonsa, josta Fitbit lupaa nyt tarjouksen Pebble-kellon omistajille.

Fitbit: Pebble-älykellojen tuki päättyy 30. kesäkuuta – nämä toiminnot lakkaavat toimimasta
Lähde: Mobiili.fi