Jul 022018
 

Näin Facebook on tiedottanut käyttäjiä, joihin bugi vaikutti.

Facebook kertoo tiedotteessaan, että palvelu kärsi bugista, jonka vuoksi estetyt käyttäjät saattoivat nähdä julkaisuja, joita heidän ei olisi pitänyt nähdä. Facebookin mukaan bugi aiheutti ongelmia toukokuun 29. päivästä kesäkuun 5. päivään eli ongelma on korjattu vajaa kuukausi sitten.

Tänään Facebook on kertonut tapahtuneesta ongelmasta 800 000 käyttäjälle, jotka olivat aiemmin estäneet käyttäjiä, mutta bugin myötä esto kumoutui. Bugin ansiosta estetyt käyttäjät saattoivat nähdä käyttäjien julkisempia julkaisuja – ei niitä, jotka olivat tarkoitettu vain Facebook-kavereilla tai pienemmälle ryhmälle.

Kun Facebookissa estää jonkun käyttäjän, hän ei voi nähdä estäneen henkilön profiilitietoja, kuvia, julkaisuja tai aloittaa keskustelua Messengerissä. Facebookin mukaan bugi ei palauttanut käyttäjiä kavereiksi, mikäli aiemmin toinen käyttäjistä oli poistanut toisen kavereista. 83 prosentilla käyttäjistä, joihin bugi vaikutti, vain yksi estetty käyttäjä oli lyhyen ajan estämättömänä. Jotkin estetyt käyttäjät saattoivat pystyä aloittamaan keskustelun Messengerissä bugin aikana.

”Tiedämme, että mahdollisuus estää käyttäjät on tärkeää. Haluamme pahoitella tapahtunutta ja kertoa, mitä tapahtui”, Facebook kertoo tiedotteessaan.

Facebookissa bugi: estetyt käyttäjät saattoivat nähdä julkaisuja
Lähde: Mobiili.fi