Nov 172017
 

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Applen ensi vuoden iPhone-malleihin on luvassa huomattavasti nykyistä nopeampia LTE-tiedonsiirtonopeuksia uusien modeemipiirien turvin. Näin raportoi Apple-ennustuksistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo.

Kuon mukaan uusia LTE-piirejä Applelle toimittaisi sekä Intel että Qualcomm. Apple on kuitenkin riidoissa Qualcommin kanssa, joten leijonanosa piiritoimituksista, noin 70-80 prosenttia, on ropisemassa Intelin laariin. Muutama viikko sitten huhuttiin, että Apple kehittäisi uusia laitteita tyystin ilman Qualcommin piirejä, mutta ilmeisesti ainakin vielä ensi vuonna Apple joutuisi käyttämään riitakumppaninsa toimittamia piirejä.

Uudet modeemit eivät vielä varsinaisesti edusta 5G-aikakautta, mutta luvassa on silti lisää nopeutta esimerkiksi 4×4 MIMO -ratkaisuilla, kun nykyisellään käytössä on 2×2 MIMO. Tarkempaa tietoa tulevien puhelimien tiedonsiirtonopeuksista ei Kuon raportissa kuitenkaan ole.

Applen on huhuttu kaavailevan omien langattomien piirien kehittämistä. Yhtiön on sanottu toimivan yhteistyössä MediaTekin kanssa päästäkseen käsiksi piirisarjojen lähdekoodeihin. Omien piirien suunnittelu vähentäisi valmistuskustannuksia ja Applen riippuvuutta Intelin ja Qualcommin kaltaisista alihankkijoista.

Ensi vuoden iPhone-mallit saamassa mojovasti lisää LTE-nopeutta
Lähde: Mobiili.fi