Oct 182015
 

Apple Store Pekingissä

Eikö paineentunnistava 3D Touch tunnu pääsevän puhelimen näytöllä oikeuksiinsa? Jos satut vierailemaan Applen New Yorkin tai San Franciscon myymälöissä, voi tekniikkaa hyödyntää myös täysikokoisen pöydän kanssa. Vaikka mitään järkevää käyttötarkoitusta pöydillä ei ole, toimivat ne hauskoina demonstraationa 3D Touchin mahdollisuuksista.

Pöytien käyttöidea on verrattain yksinkertainen, sillä ne toimivat käytännössä näyttölaajennuksina puhelimessa tehtäville eleille. Jos puhelimessa on esimerkiksi veden pinta-aaltoja demonstroiva taustakuva, jatkuvat aallot puhelimen näytöltä pöydälle. Mitä voimakkaammin puhelimen näyttöä painaa, sitä suurempia aaltoja voi saada aikaan, ja useaa puhelinta käyttäessä voi samanaikaisia aaltoja tehdä useampia.

Tarkemmin pöydän toimintaan voi tutustua Apple Storesta kuvatulla videolla.

 

Vaikka nyt nähdyt pöydät on tehty asiakkaiden houkuttelemiseksi kauppoihin, voi 3D Touch hyvinkin yleistyä tulevaisuudessa puhelinten ja älykellojen ulkopuolelle. Selvimmät laajennuskohteet ovat Applen tulevat iPad-tabletit, mutta myös muut sovellukset saattavat nähdä päivänvalon jossain kohtaa tulevaisuudessa. Applen on aikaisemmin huhuttu kehittävän muun muassa omaa autoaan, minkä lisäksi yhtiö on rekisteröinyt virallisiksi toimialoikseen esimerkiksi pyörätuolien, golfkärryjen ja ilmapumppujen suunnittelun.

 

Eikö 3D Touch puhelimessa riitä? Apple esitteli 3D Touchia tukevan pöydän
Lähde: Mobiili.fi