Jan 072018
 

Vaikka ideoiden kopioiminen toisilta valmistajilta ei ole mobiilimaailmassa uutta, kopioivat toiset valmistajat ideoita toisia suorasukaisemmin. Kiinalainen Doogee on malliesimerkki yrityksestä, joka ei ideoiden kopioimisessa kainostele ja Doogeen uusi V-malli onkin ulkoisesti kuin suora yhdistelmä Applen ja Samsungin viimeisimpiä lippulaivamalleja.

Ensimmäiset kuvat Doogee V:stä on julkaissut Evan Blass, joka on tunnettu myös lukuisista aikaisemmista puhelinvuodoista. Twiitissään Blass kertoo puhelimessa olevan 6,2 tuuman näyttö sekä näyttöön upotettu sormenjälkilukija. Muita teknisiä tietoja puhelimesta ei ole paljastettu, mutta vuotaneista kuvista paljastuvat muun muassa USB-C-liitäntä, kuulokeliitäntä sekä kaksoiskamera.

iPhone X:n tapaan Doogee V:ssä on näytön yläosassa lovi, mutta varsinaista kasvojentunnistusta puhelimeen ei ole odotettavissa. Myöskään sovellusten tuki näytön muodolle ei ole iOS:n tasolle, sillä Android-valmistajana Doogee V:n voi odottaa käyttävän joko Android Oreota tai Android Nougatia.

Mitä todennäköisemmin Doogee V:ttä ei ole tulossa myyntiin Suomeen, mutta muiden kiinalaisten puhelimien tapaan voi tilauksen tehdä ulkomaisista verkkokaupoista. Kolme vuotta sitten testasimme Mobiilissa Suomeen tilattavaa Doogee Voyager 2:ta, jonka arvostelu on luettavissa arkistosta.

Doogee V yhdistää Samsungin ja Applen parhaat ideat – mukana näyttöön upotettu sormenjälkilukija
Lähde: Mobiili.fi