Jun 172018
 
DNA vihjaa jo Xiaomin älypuhelinten myyntiintulosta.

DNA vihjaa jo Xiaomin älypuhelinten myyntiintulosta.

Maailman neljänneksi suurimman älypuhelinvalmistajan, kiinalaisen Xiaomin, älypuhelimet ovat tulossa operaattorimyyntiin myös Suomessa.

DNA on jo vihjaillut tulevasta Facebookissa. ”Keskiviikkona 20.6. yksi maailman suurimmista matkapuhelinmerkeistä saapuu vihdoin tänne”, kertoo DNA:n julkaisu. Mukana olevan kuvan myötä ei kuitenkaan jää epäselväksi, että kyse on juuri Xiaomista.

Tähän asti Xiaomin laitteita on Suomessa myynyt Xiaomi-mi-verkkokauppa sekä suuremmista jälleenmyyjistä muun muassa Verkkokauppa.com.

Pörssilistautumista valmisteleva Xiaomi on viime aikoina laajentanut vauhdilla erityisesti Euroopan markkinoilla.

Xiaomin markkina-asema on keskimääräistä vahvempi kotimarkkinoillaan Kiinassa sekä erityisesti Intiassa, jossa se nousi viime vuoden aikana jopa markkinajohtajaksi. Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Euroopassa Xiaomi ylsi alkuvuonna tammi-maaliskuussa myös jo markkinaneloseksi 2,4 miljoonan älypuhelimen toimituksilla, joilla irtosi 5,3 prosentin markkinaosuus. Xiaomi yli kymmenkertaisti toimituksensa vuotta aiemmasta.

Espanjassa Xiaomi aloitti toimintansa kuutisen kuukautta sitten, ja ylsi maassa jo 3. suurimmaksi älypuhelimissa alkuvuonna.

Xiaomin älypuhelimet ovat kautta sen kahdeksanvuotisen historian tulleet tunnetuiksi hyvästä hinnan ja ominaisuuksien suhteestaan. Älypuhelinten myynnin ympärille Xiaomi on kehittänyt omaa palveluliiketoimintaa sekä laajan ekosysteemikumppaniverkoston tuotteiden myyntiä.

DNA vihjaa: Xiaomin älypuhelimet myyntiin 20. kesäkuuta
Lähde: Mobiili.fi