Oct 262018
 

Google on esitellyt Chrome OS 70 -käyttöjärjestelmäversion, josta kerrotaan yksityiskohtaisesti Googlen verkkosivuilla. Päivitys tuo mukanaan uudistuksia etenkin kosketusnäytöllisille laitteille.

Tablettitilassa toimivat Chrome OS -laitteet, kuten Pixelbookit, saavat Chrome OS 70:n myötä rutkasti uutta. Kenties suurin muodonmuutos on tapahtunut ohjauspaneelin toiminnassa. Ohjauspaneeli löytyy edelleen näytön oikeasta reunasta, mutta toimintopainikkeet on nyt sijoitettu kahteen helppokäyttöiseen valikkoon, josta esimerkiksi Wi-Fi- ja ilmoitusasetukset ovat saatavilla vain parilla kosketuksella.

Chrome OS:n päivitetty hakutoiminto.

Chrome OS:n sisäinen haku puolestaan näyttää jatkossa sovellusten lisäksi myös esimerkiksi usein avattuja Internet-sivustoja sekä muuta verkkopohjaista sisältöä. Etsintä ylöspäin pyyhkäisemällä saa puolestaan avattua valikon, joka listaa useimmin käytettyjä sovelluksia koko näytön leveydeltä.

Uusi Gboard-pohjainen virtuaalinen näppäimistö.

Uuden Chrome OS:n myötä myös suosittuun Gboard-näppäimistöön perustuva virtuaalinen näppäimistö on nyt saatavilla. Se toimii myös ”kelluvana”, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen voi pienentää ja asettaa näytöllä haluamaansa paikkaan. Samalla Google on päivittänyt myös Chrome OS -kameran käyttöliittymää yksinkertaisempaan suuntaan.

Lisäksi Chrome OS 70 tuo muassaan lukuisia tietoturvapäivityksiä, kuten esimerkiksi ilmoitukset mahdollisesti vaarallisista verkkosivuista sekä automaattisen koko näytön tilasta poistumisen ponnahdusikkunan avautuessa taustalla. Merkittävä uudistus on myös tuki niin kutsutulle AV1-videoformaatille, jota voidaan käyttää esimerkiksi YouTubeen videota striimattaessa.

Chrome 70 ilmoittaa selkeämmällä varoituksella, mikäli verkkosivu ei ole turvallinen.

Googlen Chrome OS 70 on nyt julkaistu ja se saapuu ladattavaksi muutaman vuorokauden kuluessa.

Chrome OS 70 julkaistu – tuo uudistuksia ennen kaikkea kosketusnäytöille
Lähde: Mobiili.fi