Jun 242016
 

Union Jack

Iso-Britannian ero EU:sta on ollut päivän kova puheenaihe, eikä uutisilta ole vältytty edes teknologiateollisuuden puolella. Korealainen The Korea Herald -uutissivusto onkin tuoreeltaan kertonut Samsungin ja LG:n mahdollisesta vetäytymisestä Lontoosta, jonne yhtiöiden Euroopan pääkonttorit on sijoitettu.

Syitä yhtiöiden mahdolliseen vetäytymiseen Iso-Britanniasta ovat punnan heikkeneminen sekä lainsäädännölliset muutokset. Eron jälkeen unionin sisäkauppaa suojelevat lait eivät enää koske Iso-Britanniaa ja mahdollisista uusista säädöksistä tai kahdenvälisistä sopimuksista ei vielä ole tietoa. Myös asiat työvoiman aiempaa rajoittuneempi liikkuminen ja mahdolliset tullimaksut ovat yhtiöiden huolenaiheina.

Vielä toistaiseksi teknologiayrityksillä ei ole Iso-Britanniassa hätää, sillä kaksi vuotta kestävän eroprosessin aikana yhtiöt kuuluvat EU-lakien piiriin. Tänä aikana yhtiöiden odotetaan kuitenkin harkitsevan uudelleen päätoimistojen sijaintia ja mahdollisuuksia toimistojen sijoittamisesta manner-Eurooppaan.

Euroopan päätoimistojen mahdollisen uudelleen sijoittamisen lisäksi myös jo aikaisemmin luoduissa markkinastrategioissa voidaan nähdä muutoksia. Tähän mennessä Iso-Britannia on ollut monille teknologiayrityksille Euroopan keskus, jossa erilaisia kampanjoita on testattu ennen laajentamista muualle Eurooppaan. Tähän voi kuitenkin jatkossa tulla muutos, sillä EU-eron jälkeen lainsäädännölliset erot tulevat vaikeuttamaan kampanjoiden soveltamista Iso-Britanniasta muualle Euroopan unioniin.

Väitetyt Samsung Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge vuotokuvassa

Aikaisemmin Iso-Britannia on toiminut markkinointikampanjoiden ensinäyttämönä. Esimerkiksi Samsungin puhelinten vaihto-ohjelma otettiin aiemmin tänä vuonna käyttöön Iso-Britanniassa ja Singaporessa.

 

Brexit näkyy myös teknologiateollisuudessa – suuret yhtiöt suunnittelevat vetäytymistä Lontoosta
Lähde: Mobiili.fi