Jan 072019
 
SoMo-sovellus.

SoMo-sovellus.

Autonvalmistajien Audin, BMW:n ja Daimlerin (Mercedes-Benz) pääomistama, Nokian niille myymä karttayhtiö HERE on julkaissut uuden SoMo-sovelluksen.

SoMon voi mieltää vastavoimaksi Uberille ja muille maailmalla kyytipalveluja hallitseville jättiläisille.

”Nykyinen trendi liikkuminen palveluna -markkinalla on kääntynyt erittäin yhdistyneeksi, keskittyneeksi – jopa monopolimaiseksi tietyillä alueilla maailmassa”, kommentoi Financial Timesille HERE Mobilityn johtaja Liad Itzhak.

SoMo-sovellus – nimi on lyhenne sanoista Social Mobility – yhdistää eri liikennevaihtoehtojen vertailun sekä yhteisten menojen ja niiden kyytien sopimisen ryhmissä. Mukana sovelluksessa palveluja on tarjoamassa yli 500 kumppania, jotka tarjoavat muun muassa kyytejä, vuokraavat sähkoskoottereita tai ovat julkisen liikenteen toimijoita.

Maksettujen kyytien lisäksi SoMo pyrkii helpottamaan kimppakyytien organisointia. Keskeinen osa sovellusta ovat kokoontumiset (Gatherings), joiden ympärille kyytejä sovitaan. Nämä voivat olla julkisia tapahtumia kuten konsertti, yksityisiä tapahtumia tai toistuvia tapahtumia, kuten kimppakyyti töihin.

HERE kertoo solmineensa sopimukset jo 1,4 miljoonan ajoneuvon tulosta saataville SoMo-sovelluksessa markkinapaikkansa kautta. Ensimmäisenä sovelluksen toiminta alkaa reilussa tusinassa kaupungissa, joiden joukossa on Helsinki sekä esimerkiksi Lontoo, Ateena, Amsterdam, Barcelona ja Bryssel. Lisää kaupunkeja SoMo aikoo tuoda palveluun 5-10 kuukausittain tämän vuoden aikana. Kaupungeissa on tarjolla vaihteleva määrä kumppaneita.

Myös Uber ja muut suuret toimijat ovat tervetulleita SoMon kumppaneiksi tarjoamaan palvelujaan sen kautta. Toistaiseksi ne eivät ole mukana, mikä ei yllätä HERE Mobilityn johtajaa Itzhakia. ”Ne haluavat monopolimaisen aseman – pelurit, jotka eivät halua nähdä kilpailua markkinoilla näkevät meidät uhkana.”

SoMo-sovellus on ladattavissa Androidille ja iPhonelle.

Autonvalmistajien HERE loi vastavoiman Uberille: uusi SoMo-sovellus tarjoaa kattavasti liikennevaihtoehtoja ja helpottaa kimppakyytien sopimista
Lähde: Mobiili.fi