Mar 312016
 

Apple logo

Apple on ollut viime aikoina harvinaisen aktiivinen uusien tuotteiden osalta; iPhone SE on ensimmäinen iPhone, joka hylkää Applen pitkään käytössä olleen numerointijärjestelmän ja uusi iPad Pro -mallisto lanseerattiin vasta viime marraskuussa. Viikko sitten Apple esitteli myös uuden 9,7 tuuman iPad Pron ja Apple Watchinkin lanseerauksesta on aikaa vasta alle vuosi. Tuotemalliston laajenemisen suhteen Applen voisikin kuvitella olevansa kaikkien aikojen parhaassa vedossa.

Huolimatta hyviltä kuulostavista lähtökohdista, ei todellisuus näytä tällä hetkellä ruusuiselta, ainakaan jos Applen yhteistyökumppaneilta kysytään. Piirien toimituksesta vastaava nimetön lähde kommentoi DigiTimesille Applen uusien tuotteiden olevan pettymys, eikä iPhone SE pysty myynneillään korvaamaan iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan rajusti laskenutta kysyntää.

Lähteiden mukaan iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan tilaukset piirien osalta tulevat todennäköisesti puolittumaan toisella vuosineljänneksellä ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna. Kokonaisuudessaan Applen piiritilaukset ovat laskeneet vuodentakaiseen verrattuna, eikä iPhone SE:n toimitusmääriksi odoteta kuin 4-5 miljoonaa toisella vuosineljänneksellä.

Tällä hetkellä niin piirivalmistajien kuin muunkin teknologiamaailman katseet kääntyvät Applen syksyllä julkaistavaan iPhone 7:ään, josta odotetaan suunnannäyttäjää tuleville vuosille. Myöskin piirivalmistajat odottavat tilauskertymän kasvavan, kun Apple alkaa kesällä valmistelemaan uuden lippulaivamallin tuotantoa. Jotkin huhut ovat tosin vihjanneet, että myös iPhone 7 saattaa jäädä välimalliksi, suurempien muutosten tullessa vasta vuonna 2017.

Applen Liam-robottijärjestelmä työn touhussa iPhonea purkamassa.

Applen hiljattain esittelemä Liam-robottijärjestelmä hoitaa iPhonen purkamisen nopeasti, mutta yhteistyökumppanit toivoisivat lisävauhtia puhelinten kasaamiseen.

”Applen viimeisimmät tuotteet olleet pettymyksiä” – yhteistyökumppanit kertovat laskeneista tilausmääristä
Lähde: Mobiili.fi