Feb 062018
 
Shazam tunnistaa soivan musiikin.

Shazam tunnistaa soivan musiikin.

Applen joulukuussa julkistama aikomus ostaa brittiläinen musiikintunnistuspalvelu Shazam joutuu Euroopan komission tarkasteluun, kertoo muun muassa Bloomberg.

Seitsemän EU-jäsenmaata (Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Norja, Ranska ja Ruotsi) ovat pyytäneet EU-komissiota tutkimaan kaupan kilpailuvaikutukset. Suoraan komission tarkasteltavaksi kauppa ei siirtyvän liikevaihdon perusteella olisi päätynyt. EU-komissiosta on nyt pyydetty Applea jättämään ilmoitus kaupasta sille, ja Apple aikoo näin toimia.

Shazamilla on jopa yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sovellus toimii kuuntelemalla ensin hetken ympärillä soivaa musiikkia ja tunnistamalla sitten kappaleen tietokantansa perusteella.

Toistaiseksi ei vielä tiedetä, mitä Apple on aikonut tehdä Shazamin Android-sovellukselle tai sen nykyiselle integraatiolle Apple Musicin rinnalla Spotifyn kanssa. Nämä asiat ovat todennäköisesti myös tulevan EU-tutkinnan keskeisiä aiheita. Shazam on toiminut yhtenä asiakashankinnan kanavana Apple Musicin kanssa kilpailevalle Spotifylle.

Apple on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Shazamin kanssa. Applen virtuaaliavustajatoiminto Siri sai Shazamin kumppanikseen biisien tunnistamiseen jo iOS 8 -käyttöjärjestelmäversiossa jo vuonna 2014. Shazam oli myös yksi ensimmäisiä sovelluksia, joka oli tarjolla iPhonelle jo heti App Storen avautuessa kesällä 2008.

Shazam on raportoidulla 400 miljoonan dollarin kauppahinnalla Applen suurin yritysosto kolmeen vuoteen. Koko Applen historian suurin yritysosto on vuonna 2014 kolmella miljardilla dollarilla hankittu Beats, joka toi mukanaan perustan Apple Musicille ja jonka brändillä Apple on jatkanut kuulokkeiden myyntiä.

Applen Shazam-kaupalle hidaste – EU-komissio haluaa tutkia kilpailuvaikutukset
Lähde: Mobiili.fi