May 102019
 

Applen kehittämien järjestelmäpiirien valmistuksesta vastaava Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. eli TSMC on aloittanut seuraavan sukupolven iPhoneihin odotettavan Applen seuraavan A13-järjestelmäpiirin koetuotannon huhtikuussa ja massatuotannon on tarkoitus alkaa mahdollisesti jo nyt toukokuun aikana, raportoi Bloomberg.

A13-järjestelmäpiirin uudistuksista ei toistaiseksi ole kovin paljoa tarkempaa tietoa, mutta lisää suorituskykyä pitäisi tietenkin olla luvassa.

Uusi järjestelmäpiiri on tulossa kaikkiin kolmeen uuteen iPhone-malliin, joita Applelta tänä syksynä odotetaan. Uudet mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104, kertoo Bloomberg.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Bloombergin tämän päivän raportti tukee aiempia paljastuksia, jonka mukaan muusta takapinnasta kohoava kamera-alue tulee olemaan uusissa iPhoneissa muodoltaan neliömäinen. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks on julkaissut kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraaja, iPhone XS ja XS Maxin seuraajat)

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia Bloombergin tämän päivän raportin mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus sekä etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin.

Apple on julkistanut uudet iPhonensa viime vuosina syyskuussa eikä toistaiseksi ole mitään merkkejä, etteikö sama aikataulu toistuisi tänäkin vuonna.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.

iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

Applen seuraaviin iPhoneihin tulevan järjestelmäpiirin tuotanto pääsemässä jo vauhtiin – tällaisia uudistuksia uusiin malleihin odotetaan
Lähde: Mobiili.fi