Mar 232016
 

nordea mobiilipankki

Apple ei ole vieläkään tuonut omaa Apple Pay -lähimaksupalveluaan Suomeen, mutta tämä ei ole estänyt lähimaksujen yleistymistä. Tuoreessa tiedotteessaan Nordea kertoo tuovansa markkinoille oman lähimaksusovelluksensa ja tulevaisuudessa esimerkiksi kaupan kassalla ostosten maksaminen pitäisi onnistua Nordea Payllä.

Nordean vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussa Mekkonen kommentoi asiaa yhtiön tiedotteessa seuraavasti: ”Mobiilimaksaminen kasvattaa suosiotaan lähitulevaisuudessa ja me haluamme osaltamme olla mukana tässä trendissä.”

Yhtiön omien tilastojen mukaan lähimaksuja tehtiin tämän vuoden helmikuussa yli 400 000 kappaletta, mikä on nelinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Varsinkin NFC-tekniikan yleistyminen sekä kuluttajien kasvanut tietoisuus mobiilimaksuista, on kiihdyttänyt lähimaksujen määrää kauppojen kassoilla.

Suomessa toimivista pankeista Nordea ei suinkaan ole ensimmäinen oman lähimaksusovelluksen julkistanut, vaan jo aiemmin Danske Bankilta on nähty vastaavia ideoita. Danske Bankin lähimaksukortilla kauppaostoksia on voinut maksaa automaattisesti 25 euron rajaan asti, minkä jälkeen kortti on vaatinut pin-koodin. Lisäksi Danske Bankin Mobile Pay -sovellus helpottaa rahan lähettämistä puhelinten välityksellä ja nopeuttaa esimerkiksi ravintolalaskujen jakamista.

Nyt julkistetun Nordea Payn ohella Nordea on julkaisemassa tulevaisuudessa myös muita mobiilimaksamiseen liittyviä palveluita. Näistä yhtiö on kuitenkin luvannut tiedottaa vasta myöhemmin.

Suomessa Nordea Pay -julkistuksesta uutisoi ensimmäisenä Digitoday.

 

Applen jalanjäljissä: suosittu mobiilimaksutapa yleistyy myös Suomessa
Lähde: Mobiili.fi