Nov 062015
 

iPad Pro

Applen ison iPad Pro -taulutietokoneen julkaisuaikataulu ja Suomi-hinnoittelu ovat askarruttaneet monia. Apple ei ole vielä julkisesti vahvistanut laitteen hintaa Suomessa, mutta esimerkiksi Saksassa edullisimman mallin hinnaksi ovat jälleenmyyjät ilmoittaneet 899 euroa. Saatavuuden osalta taas Apple on ilmoittanut vain marraskuun. Huhujen mukaan laite saattaisi kuitenkin olla tulossa jo ensi viikolla myyntiin.

Jo aiemmin iPad Pron myynnin huhuttiin alkavan 11. marraskuuta, eli ensi viikon keskiviikkona, mutta nyt uusi huhu sanoo päivämääräksi perjantain 13. marraskuuta. Apple on yleensä julkaissut tuotteita juuri perjantaisin, joten tuo päivämäärä kuulostaisi uskottavammalta.

Suomen hintojen suhteen on toistaiseksi olemassa lähinnä arvioita ja toisen käden tietoa. Kun edullisinta, 32-gigaista versiota, on Saksassa ennakkomyyty 899 euron hintaan, saattaisi hinta Suomessa kivuta arviolta 929 euroon. Vastaavasti esimerkiksi iPhone 6s:n hinnat Saksassa alkavat 739 eurosta ja Suomessa 759 eurosta. Kalleimman, LTE-yhteydellä ja 128 gigatavun tallennustilalla varustetun iPad Pron hinnaksi Suomessa saattaisi tulla peräti 1269 euroa. Tällaisen hinnan mainitsi Hopeinen Omena -keskustelupalstan nimimerkki Schwerbelastung, joka kertoi ennakkotilanneensa laitteen Gigantista. iPad Pron kanssa yhteensopivaksi suunnitellun Apple Pencil -styluksen hinnaksi samainen käyttäjä kertoi 109 euroa.

Applen iso iPad Pro tulossa mahdollisesti ensi viikolla – kuinka korkealle eurohinnat nousevat?
Lähde: Mobiili.fi