Sep 182017
 

iPhone 7 iFixitin purkamana.

Uusien iPhone-mallien julkistuksen yhteydessä Apple päivitti lippulaivamalliensa hinnoittelun. Kun viime vuonna iPhone 7 virallinen jälleenmyyntihinta alkoi 779 eurosta, saa tänä vuonna iPhone 8:n halvimmillaan 829 eurolla. Samalla hintakorotukset yltävät myös iPhone-mallien korjaushintoihin.

Tuoreessa uutisessaan The Verge huomioi iPhonen näyttöjen korjauskustannusten nousseen Yhdysvalloissa kahdellakymmenellä dollarilla. Esimerkiksi iPhone 7:n näytön korjauskulut ovat nousseet aiemmasta 129 dollarista 149 dollariin. Vastaavasti iPhone 7 Plussan näytön vaihtaminen on kallistunut 149 dollarista 169 dollariin.

Suomessa tilanne on korjauskustannusten osalta vielä kovempi, sillä suomenkielisillä sivuillaan Apple listaa iPhone 7 näytön korjauskustannusten olevan 181,40 euroa ja iPhone 7 Plussan 201,40 euroa. Samat hinnat pätevät myös uusiin iPhone 8 ja iPhone 8 Plus malleihin, mutta uuden iPhone X:n korjauskuluja sivusto ei listaa.

iPhone X:n kohdalla korjaushintojen voidaan odottaa olevan edeltäjiään korkeampi, sillä puhelimen valmistuskustannukset ovat lähes kaksi kertaa iPhone 7:ää korkeammat. Kallein yksittäinen komponentti iPhone X:ssä on Samsungin valmistama OLED-näyttö, jonka arvo on eri lähteistä riippuen 67 ja 100 euron välillä.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Uusien iPhone-mallien myötä hinnankorotusta on tullut paitsi puhelinten jälleenmyyntihintaan, myös korjauskustannuksiin. Jälkimmäisen osalta uudet hinnat koskettavat myös vanhoja iPhone-malleja.

Apple nostamassa iPhonen korjauskuluja
Lähde: Mobiili.fi