Apr 042018
 

Apple Musiikki -lahjakortti.

Apple Musicin tilaajamäärät ovat kasvaneet ripeästi viime aikoina, selviää viimeisimmistä tilaajalukemista. Appleinsider kertoo, että Spotifyn ykköskilpailijalla on nyt jo 40 miljoonaa tilaajaa maailmanlaajuisesti.

Apple Musicin sisältöjohtaja Steve Huon twiittasi hiljattain 40 miljoonan rajapyykin ylittyneen. Lukema on varsin merkittävä siihen nähden, että musiikkipalvelun varatoimitusjohtaja Eddy Cue kertoi parisen viikkoa sitten haastattelussa kahta miljoonaa pienemmistä lukemista. Miehen mukaan uusia tilaajia on tullut viimeisen kuukauden aikana kaksi miljoonaa lisää, mikä kertoo palvelun ripeästä kasvusta.

Helmikuun alkupuolella Apple Music ylitti 36 miljoonan tilaajan rajan, joten menestystä on alkukeväästä toden totta riittänyt. Lisäksi suoratoistopalvelulla on kahdeksan miljoonaa koekäyttäjää, joiden lisäksi App Storea käyttää päivittäin puoli miljardia käyttäjää, joita kaikkia pidetään Applella potentiaalisina tilaajina.

Apple Music -suoratoistopalvelu lanseerattiin kesäkuussa 2015.

Cuen mukaan Apple Music, Spotify ja muut suoratoistopalvelut ovat olemassa ensisijaisesti artisteja varten, jotta nämä saisivat tuotantoaan ihmisten kuunneltavaksi mahdollisimman helposti ja nopeasti, mutta tietenkin asianmukaista korvausta vastaan.

40 miljoonaa tilaajaa on toki kunnioitettava saavutus, mutta Spotifyn lukemiin on vielä pitkä matka. Vastikään pörssiin listautuneella ruotsalaisyhtiöllä kun on 71 miljoonaa maksavaa asiakasta ja päälle vielä lähemmäs 100 miljoonaa ilmaiskäyttäjää. Apple Music kuitenkin kasvaa prosentuaalisesti nopeammin, joten taistelu suoratoistomusiikin herruudesta saattaa vielä kiristyä tulevaisuudessa.

Apple Musicilla 40 miljoonaa tilaajaa – Spotify edelleen reilusti edellä
Lähde: Mobiili.fi