Apr 062019
 

Applen musiikin suoratoistopalvelu Apple Musicilla on Yhdysvalloissa 28 miljoonaa maksavaa tilaajaa, jolla se on noussut ohi 26 miljoonan tilaajan ruotsalaislähtöisestä Spotifysta, raportoi Wall Street Journal lähteisiinsä perustuen.

Vertailukelpoiset tarkat tilaajalukemamäärät helmikuun lopulta Yhdysvalloista ovat uusi tieto. Spotifyn edelle Apple nousi tiettävästi kuitenkin jo huhti-kesäkuussa 2018 Applen toimitusjohtaja Tim Cookin viime vuonna tulosjulkistuksen yhteydessä antamien kommenttien perusteella.

Wall Street Journalin mukaan Apple Music on kasvanut Yhdysvalloissa viime aikoina Spotifyta nopeammin – 2,6-3 prosenttia kuukausittain verrattuna Spotifyn 1,5-2 prosentin kuukausittaisiin kasvulukuihin.

Maailmanlaajuisesti Spotify johtaa yhä selvästi Apple Musicia tilausmäärissä. Lisäksi Spotifyta voi käyttää myös ilmaiseksi, minkä ansiosta sen käyttäjämäärä on vielä huomattavasti suurempi.

Spotifylla oli vuoden lopussa 96 miljoonaa Premium-tilaajaa, kun Apple puolestaan kertoi Apple Musicin tilaajamääräksi 50 miljoonaa tammikuussa loppuvuoden tuloksesta kertoessaan.

Spotifyn ja Apple Musicin välisen kilpailun kiristyminen näkyy markkinoilla monin tavoin. Spotify on muun muassa jättänyt Applen toiminnasta valituksen Euroopan komissiolle.

Spotifyn mukaan Applen toiminta haittaa reilun kilpailun toteutumista markkinoilla. Tunnetulla tavalla Apple ottaa itselleen 30 prosentin komission App Storen kautta tehdyistä ostoksista, lukuun ottamatta nykyisin yli vuoden jatkuneita tilauksia, joissa osuus on laskettu 15 prosenttiin eikä Apple salli sovellusten kertoa muista App Storen ulkopuolisista tilausmahdollisuuksista.

Applen mukaan Spotifyn väitteet ovat harhaanjohtavia.

Suurimpien musiikin suoratoistopalveluiden kilpa käy kiivaana myös kehittyvillä markkinoilla. Intiassa Apple alensi tällä viikolla Apple Musicin tilaushintaa 99 rupiaan 119 rupiasta vain alle kuukausi sen jälkeen, kun Spotify avasi palvelunsa maassa alun perin samalla hinnalla Apple Musicin kanssa. Tosin Spotifyn ohella Apple Musicin hinnanlaskua on voinut ajaa myös YouTube Musicin lanseeraus Intiassa 99 rupian kuukausihinnalla.

Maailmanlaajuiset Spotify- ja Apple Music -tilaajamäärät.

Maailmanlaajuiset Spotify- ja Apple Music -tilaajamäärät.

Apple Music on jo Spotifyta suurempi Yhdysvalloissa – kilpailu suoratoistopalveluiden välillä kiristyy
Lähde: Mobiili.fi