Jul 242017
 

Android O.Sekä Apple että Google ovat tänään julkaisseet uudet testikäyttöön pääasiassa sovelluskehittäjille tarkoitetut esiversiot tulevista käyttöjärjestelmäpäivityksistään.

Androidin osalta tuleva Android O sai tänään neljännen Developer Preview -esiversionsa. Kyse on viimeisestä esiversiosta ennen Android O:n varsinaista julkaisua.

Android O Developer Preview 4 on saatavissa Googlen Pixel-puhelimille, Nexus 6P:lle, Nexus 5X:lle, Nexus Playerille sekä Pixel C:lle.

Android O tuo käyttöjärjestelmään lukuisia näkyviä ja toisaalta pinnan alla tapahtuvia teknisiä muutoksia. Muun muassa ilmoitukset saavat uudistuksia ja virranhallinnasta tulee älykkäämpää. Android O:n on myös määrä käynnistyä aiempia Android-versioita nopeammin ja sovellusten toimia aiempaa tehokkaammin ja vakaammin.

iOS 11:n uudistuksia, kuten täysin uudistunut ohjauskeskus, uusi Dock-kuvakerivi iPadilla sekä uusia kuvasuotimia.

iOS 11:n uudistuksia, kuten täysin uudistunut ohjauskeskus, uusi Dock-kuvakerivi iPadilla sekä uusia kuvasuotimia.

Myös Apple julkaisi tänään iOS 11:stä neljännen beetatestiversion kehittäjille. Neljännessä beetassa Apple on muun muassa tuonut Muistiinpanot-, Muistutukset- ja Yhteystiedot-sovelluksille uudistetut kuvakkeet.

iOS 11 sisältää lukuisia merkittäviä muutoksia, kuten täysin uudistetun ja ensi kertaa muokattavan ohjauskeskuksen, laajennettuja toimintoja näyttökuville, myös täysin uudistetun App Storen sekä erityisesti iPadilla muita suuria jokapäiväiseen käyttöön vaikuttavia käyttöliittymämuutoksia. Lisäksi pinnan alla iOS 11 tuo myös esimerkiksi ARKitin, jonka myötä odotetaan lisätyn todellisuuden sovellusten vyöryä markkinoille.

Apple ja Google julkaisivat uudet testiversiot tulevista iOS- ja Android-päivityksistään – Android O on nyt lähes valmis
Lähde: Mobiili.fi