Aug 232017
 

Androidin uusin versio, 8.0 Oreo, julkaistiin aiemmin tällä viikolla ja nopeimmat käyttäjät ovat sen ladanneet ja asentaneet.

Ensimmäisten uusien ominaisuuksien joukossa julkistettiin entistä kehittyneempi Bluetooth-tuki. Oreon piti esimerkiksi parantaa Bluetoothin toimivuutta ja vähentää yhteysvirheiden määrää.

Android Police raportoi kuitenkin, että Nexus- ja Pixel-käyttäjien Bluetooth-ongelmat eivät ole kadonneet minnekään. Päinvastoin, ne ovat monilla jopa lisääntyneet. Molempien laitteiden omistajat kertovat muun muassa pätkivästä ja tökkivästä äänenlaadusta musiikkia toistettaessa, puhelimen uudelleenkäynnistymisistä podcastien yhteydessä ja ongelmista autoon yhteyttä muodostettaessa. Älypuhelimeen yhdistettävän laitteen käyttämällä Bluetooth-versiollakaan ei näytä olevan vaikutusta tilanteeseen, sillä tilanne on sama riippumatta yhteyslaitteen iästä.

Google on vuosien varrella kamppaillut Bluetooth-ongelmien kanssa aikaisemminkin, mutta uuden Oreo-päivityksen toivottiin vihdoin tuovan helpotusta tilanteeseen. Hakukonejätti on kuitenkin ryhtynyt toimiin ripeästi. Se kerää käyttäjien lähettämiä tietoja ja palautetta yrittäen näin paikantaa ja korjata ongelmat mahdollisimman pikaisella aikataululla.

Android Oreon piti parantaa Bluetooth-yhteyksiä – toisin kävi: yhteysongelmat lisääntyneet
Lähde: Mobiili.fi