Jan 252018
 
LG V30 marokon sinisenä.

LG V30 marokon sinisenä.

LG:n mobiililiiketoiminnan loppuvuosi sujui melko tutuissa merkeissä – lopputuloksena oli jälleen kerran lisää tappioita, joskin tappiot sentään supistuivat selvästi sekä edelliseen neljännekseen että vuotta aiempaan verrattuna.

LG:n mobiilibisneksen liikevaihto kasvoi 3 prosenttia vuotta aiemmasta 3,07 biljoonaan woniin, reiluun 2,3 miljardiin euroon. LG toimitti markkinoille 13,9 miljoonaa älypuhelinta, prosentin vuotta aiempaa vähemmän. LG nosti esiin myös toimintansa Googlen Pixel 2 XL -älypuhelimen kokoonpanijana, jolla oli positiivinen vaikutus liikevaihtoon.

LG:n liiketappio mobiilibisneksestä oli loppuvuonna 213,2 miljardia wonia, reilut 160 miljoonaa euroa. Kannattavuus oli edelleen surkea liikevoittomarginaalin jäätyä 7 prosenttia miinukselle, mutta parani kuitenkin selkeästi vuotta aiemmasta -15,4 prosentista ja edellisneljänneksen -13,4 prosentista.

LG:n mukaan tappiot pienenivät premium-tuotteiden myynnin kasvun ja laskeneiden kulujen myötä, vaikka V30:n markkinointikulut ja komponenttien hinnat toivatkin takapakkia.

Kuluvalta vuodelta LG odottaa huippuluokan älypuhelinten hintojen nousevan ja kysynnän kasvavan edullisemman hintaluokan älypuhelimille kehittyvillä markkinoilla. Kiinalaisten valmistajien uutuudet kuitenkin kiristävät kilpailutilannetta.

LG aikoo kasvattaa myyntiään vahvistamalla premium-tason keski- ja huippuluokan älypuhelinmallistoaan ja parantaa kannattavuutta myymällä aiempaa enemmän kannattavampia tuotteita. LG aikoo myös edelleen jatkaa yhteisten alustojen käyttöä tuotteissaan kustannuksia karsiakseen.

Älypuhelimet toivat LG:lle loppuvuonna taas rumat tappiot – tulos kuitenkin parani selvästi
Lähde: Mobiili.fi