Jul 162018
 

Alcatel 5V.

TLC:n omistuksessa oleva Alcatel on esitellyt uuden 5V-älypuhelimen. Uutuus pakkaa sisäänsä suuren lovinäytön, kookkaan akun ja kaksoistakakameran. Alcatel 5V saapuu myyntiin valituille markkinoille vielä tämän kuun aikana 200 dollarin hintaan.

Alcatel 5V:ssä on suuri 6,2 tuuman kosketusnäyttö 19:9-kuvasuhteella ja 1500 x 720 pikselin tarkkuudella. Puhelimen näyttö-runkosuhteen kerrotaan olevan kiitettävät 88 prosenttia. Näyttöä suojaa reunoilta pyöristetty Dragontail-lasi. Laitteen takapuolella on sormenjälkilukija ja puhelin tukee myös kasvojentunnistusta.

Uutuuden sisuksissa on MediaTekin Helio P22 -järjestelmäpiiri (MT6762), jossa on kahdeksan ARM Cortex-A53 -ydintä kahden gigahertsin taajuudella. RAM-muistia on kolmen gigatavun verran ja 32 gigatavun tallennusmuistia voi tarvittaessa laajentaa muistikortin avulla.

Alcatel 5V:ssä on kaksi takakameraa sekä sormenjälkilukija.

Alcatel 5V:n takapuolella on 12 + 2 megapikselin kamerat kaksois-LED-kuvausvalolla. Kahden megapikselin apukameraa hyödynnetään vain luonnollisemman boke-efektin luomisessa, joten esimerkiksi optista zoomia se ei tarjoa. Kamera on myös höystetty tekoälyllä, joten se tunnistaa tiettyjä kuvaustilanteita ja asettaa kameran säädöt paremmiksi. Etukameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä.

Suuren näytön ohella Alcatel 5V:ssä on suuri 4 000 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii Googlen Android 8.1 Oreo. Alcatel 5V:n fyysiset mitatovat 153,7 x 74,55 x 8,5 millimetriä ja se painaa 158 grammaa. Uutuus tulee saataville sinisenä ja mustana.

Alcatel 5V:ssä on 6,2 tuuman kosketusnäyttö lovella.

Alcatel 5V -älypuhelin julki suurella lovinäytöllä ja akulla
Lähde: Mobiili.fi