Sep 112017
 

Apple julkistaa huomenna kolme uutta iPhone-mallia. Jos ja kun perinteinen aikataulu toistuu myös tänä vuonna, tulevat ainakin osa uusista iPhone-malleista ennakkotilattavaksi perjantaina 15. syyskuuta ja myyntiin perjantaina viikkoa myöhemmin, 22. syyskuuta.

Nyt Australian Sydneyssä Apple Storen eteen on retkituolinsa kanssa istahtanut jo ensimmäinen jonottaja, raportoi toimittaja Luke Hopewell Twitterissä. Edessä on todennäköisesti puolentoista viikon odotus.

Aikaeron vuoksi Australia saattaa olla aivan ensimmäisten maiden joukossa, jossa uudet iPhone tulevat myyntiin. Sydneyn ensimmäinen jonottaja voi näin saada puhelimensa maailmanlaajuisestikin ensimmäisten joukossa.

Edessä odottajalla saattaa kuitenkin olla pettymys. Ensi viikon perjantaina myyntiin saattavat kuitenkin tulla vain vaatimattomammat uutuudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus. Uusi huippu-iPhone, nimeltään iPhone X, saattaa tulla myyntiin vasta hieman myöhemmin, kenties vasta lokakuussa. Ainakin sen saatavuus tulee aluksi olemaan erittäin, erittäin heikko. Luotettavan analyytikon, KGI Securitiesin Ming-chi Kuon mukaan iPhone X:n päivittäinen tuotanto on tällä hetkellä vasta alle 10 000 kappaletta päivässä. Jotta puhelimia olisi riittävästi toimitettavaksi alkuvaiheessa, pitäisi tuotannon käydä nyt jo monikymmenkertaisella nopeudella.

Ainakin yksi uuden iPhonen jonottaja päivystää jo kaupan edessä – luvassa todennäköisesti puolentoista viikon odotus
Lähde: Mobiili.fi