Jul 102018
 

Apple on ottamassa suositun salasanojen hallintapalvelun 1Passwordin käyttöön sisäisesti kaikilla yli 120 000 työntekijällään, raportoi BGR-sivusto.

BGR mainitsi raportissaan Applen saattavan myös keskustelevan koko 1Passwordin ostamisesta. BGR:n mukaan 1Passwordia kehittävän AgileBitsin toimitusjohtajan Jeff Shinerin olisi kuultu keskustelevan mahdollisesti yritysostoon viittaavasta ”Apple-akvisitiosta”.

”Huhut yritysostostani ovat täysin vääriä. Ihmiseni ja minä olemme onnellisesti itsenäisiä ja suunnittelemme pysyvämme niin”, toteaa 1Password itse kuitenkin Twitter-tilillään.

Apple-diili on 1Passwordille erittäin merkittävä, sillä BGR:n tietojen mukaan 1Password tuottaisi yhteensä liikevaihtoa 5-10 miljoonaa dollaria ja Apple-sopimus voisi olla jopa 2,5 miljoonan dollarin arvoinen, jos sen käyttäjäkohtaiseksi hinnaksi arvioidaan puolet 1Passwordin tavanomaisesta kuluttajahinnasta. Tämä voisi olla myös mahdollinen peruste Applen yritysostolle.

BGR:n mukaan Apple tulee tarjoamaan 1Passwordin kaikille työntekijöilleen perhetilauksena, joka mahdollistaa työntekijän lisäksi palvelun myös viidelle perheenjäsenelle.

1Password ei twiitissään ottanut kantaa palvelun käyttöönottoon Applella tai mahdollisiin aiempiin keskusteluihin yritysostostakin.

1Passwordin kehittäjä kiistää jyrkästi huhut Applen yritysostosta – raportti: Apple tilaa palvelun koko henkilöstölleen
Lähde: Mobiili.fi